Хоџај: Срби и Ђурић фалсификују историју

Заменик косовског премијера у оставци Енвер Хоџај тврди да Срби, као и директор канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, поводом тврђаве Ново Брдо фалсификују историју.

Енвер Хоџај је у објави на Фејсбуку написао да је «стара професија Срба фалсификовање историје», пренела је Газета експрес.

Хоџај је навео да Ђурић није поменуо да су у Новом Брду живели и Албанци, тврдећи да је Ново Брдо албанско, као што је и мултикултурално и да су тамо живели – Албанци, Срби, Турци, Латини, Далматинци, Грци и Јевреји, преноси Косово онлајн.

Ђурић је у саопштењу рекао да тврђава Ново Брдо никад неће бити «косоварски» историјски споменик, јер је то један од кључних српских историјских и археолошких локалитета.

Марко Ђурић (фото : Лола Ђорђевић)

Реагујући на истицање заставе самопроглашеног Косова на Новом Брду, Ђурић је навео да је сваки покушај да се тај споменик прикаже у другом светлу акт насилног брисања историје, срачунат с циљем да се додатно продуби међунационални јаз на КиМ.

На древној тврђави српског средњовековног града Ново Брдо као и на остацима православног саборног храма Светог Николе, где су, без дозволе Српске православне цркве, косовски римокатолици недавно служили мису,у четвртак супостављене косовске заставе које су јуче ујутру биле уклоњене, да би, како је саопштио председник општине Ново Брдо Светислав Ивановић синоћ опет биле враћене.

Тврђава у Новом Брду

И епархија рашко-призренска оштро је данас протестовала због недавног неовлашћеног служења римокатоличке мисе на темељима храма Св. Николе и постављања политичких обележја тзв. Косова на српске средњовековне културно-историјшке и верске споменике у новобрдској специјалној заштићеној зони.

Хоџај: Срби и Ђурић фалсификују историју

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »