Европа тражи хитну нормализацију односа са Русијом пре него што то уради Трамп

Амерички председник Доналд Трамп јасно је дао   до знања да је спреман нормализовљати односе између САД-а и Русије, што значи да би Европа ускоро могла пропустити властиту прилику за консолидацију сарадње с Руском Федерацијом,изјавио је бивши француски шеф дипломатије Ибер Ведрин у интервјуу листу «Фигаро».

Према његовим речима, хитност је у чињеници да ће  поновни избор Доналда Трампа за други председнички мандат  дати му одрешене руке  у том правцу и сигурно ће провести „ресеоврање“ америчко-руских односа. Проблем је у томе што, како дипломата напомиње, европски интереси у овој ситуацији «остају без посла».

Ведрин је такође скренуо пажњу на чињеницу да је француски председник Емануел Макрон више пута изразио жељу за «повезивањем Русије са Европом» како би се решила криза последњих година, која је погодила земље ЕУ и приближила Русију Кини.

«Потребно је наставити, практички изнова, политику контроле оружја, као и доследно разоружавање», нагласио је политичар.

Како је Њуз Фронт раније објавио, Доналд Трамп је увек показивао посвећеност нормализацији односа с Русијом, а у САД-у га чак називају навијачем Владимира Путина. Донедавно, главна препрека зближавању Москве и Вашингтона била је скандалозна истрага такозване «руске интервенције» коју су америчке демократе покренули ради дискредитације ТРАмпа. Ипак, стручњаци из тима специјалног тужиоца Роберта Милера нису пронашли доказе о «завери».

Европа тражи хитну нормализацију односа са Русијом пре него што то уради Трамп

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »