ДНР: Украјинска војска се иживљава над мртвим телима

Војник батаљона «Оплот», Едуард Јашенков и командант чете батаљона «Оплот» говорили су о злочинима које су чиниле украјинске снаге након почетка непријатељстава 2014. године.

„6. новембра 2014. године,  први пут је преузет контролни пункт  у Новомарјевки. Под командом нашег првог батаљона заузели смо контролни пункт са 18 људи и остали тамо четрдесет минута. Али стигла је наредба да се повучемо. Да, изгубили смо пет људи. Када смо после 2-3 дана размењивали мртве, из мог вода, Медвежонка, одвели смо га патологу, а он је изашао и рекао: „Људи, није умро од метака. Глава му је била разбијена. » Дршком аутомата је разбијена глава. Он је био само рањен“рекао је Јашенков.

Поред тога, командант чете батаљона «Оплот», Андреј Виаткин, подсећајући на те догађаје, рекао је да су иживљавања украјинских снага над телима  мртвих била толико нехумана да су два морала бити сахрањена у затвореном ковчегу.

„Двоје је покопано у затвореном ковчегу. Јер ово што су урадили ови укрофашисти не може се речима  описати. Једном је кожа  била скинута с лица. Од  јабучице, на лицу му није било коже. Некима су одсечени прсти. Кад су момци питали патолога, он је одговорио да су се иживљавали над лешевима ”, поделио је Виаткин своја сећања.

ДНР: Украјинска војска се иживљава над мртвим телима

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »