Завера Израела и Емирата против Ирана

Званичници Израела и Уједињених Арапских Емирата одржавају тајне састанке, на којима разговарају о борби против заједничке претње која, наводно, долази из Ирана, пише „Волстрит џурнал“.

Први тајни састанак израелске и емиратске делегације, који је био одржан почетком година, а други нешто касније, одржан је под покровитељством Сједињених Америчких Држава, ради размене информација о Ирану.

Неименовани извор листа је саопштио како је први састанак организовао специјални амерички изасланик Брајан Хук.

Израел, због палестинског питања, у арапском свету има успостављене дипломатске односе само са Египтом и Јорданом, али не и са Емиратима.

Подсетимо — односи САД и Ирана су се заоштрили прошле године, након што су у мају 2018. године САД изашле из нуклеарног споразума са Ираном и увеле му санкције. Након тога, власти у Техерану су најавиле другу фазу смањења обавеза по нуклеарном споразуму, због чињенице да земље-чланице Споразума нису успеле да испуне захтеве Техерана у року од 60 дана. Према недавним саопштењима — Иран је већ повећао ниво обогаћивања уранијума на 4,5 одсто (нуклеарни споразум поставио је границу од 3,67 одсто).

Спутњик

Завера Израела и Емирата против Ирана

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »