Турско-амерички центар у Сирији почиње да ради следеће седмице

Заједнички координациони центар Турске и САД за контролу безбедности у Сирији почеће да ради следеће седмице, саопштио је турски министар одбране Хулуси Акар.

Министарство одбране Турске је раније саопштило да је у провинцију Шанлиурфу на југоистоку земље стигло шест америчких војника, који ће бити ангажовани у раду турско-америчког центра за заједничке операције и стварање зоне безбедности на северу Сирије.

„Рокови који су раније били утврђени за сада се у потпуности поштују. Очекујемо да ће они бити поштовани и надаље, пратимо то. У целини смо се договорили о многим темама, укључујући контролу над ваздушним простором и координацију у вези с тим питањем“, рекао је Акар, а преноси агенција „Анадолија“.

Он је додао да Турска не налази објашњење за сарадњу САД са снагама самоодбране сиријских Курда и да очекује да ће она ускоро бити прекинута.

У Анкари су раније одржани турско-амерички преговори о стварању зоне безбедности на северу Сирије.

Званични Дамаск се категорички противи турско-америчком договору, јер он представља напад на суверенитет и територијалну целовитост Сирије и грубо нарушавање принципа међународног права и Повеље Уједињених нација.

Турско-амерички центар у Сирији почиње да ради следеће седмице

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »