Српска листа: Могли би заставу и на Месец да ставе, не би био њихов

Српска листа најоштрије осуђује покушаје отимања српске културне баштине од стране косовских институција, сматрајући истицање косовске заставе на Новом Брду нецивилизацијским понашањем према култури српског народа.

«Подсећамо Приштину да постављање заставе не значи и право својине над тврђавом у Новом Брду. Могли су ту заставу да пободу и на Месецу, али он и даље не би био њихов, као што ни тврђава у Новом Брду и црква Светог Николе није њихова», наводи Српска листа у саопштењу достављеном медијима.

Сматрају да такав поступак показује да су албанске партије почеле кампању и да се она по правилу води «преко леђа српског народа».

«И по правилу, свилене уши међународних представника не чују апеле српског народа», наводи СЛ, али и констатује да «историјске чињенице похрањене у души сваког Србина не може избрисати никаква отимачина и ниједан фалсификат».

Зато ћемо увек и на сваком месту подсећати да на тлу Европе у 21. веку, пред очима света, неко настоји да отме од српског народа његов корен, историју и памћење, наводи се у саопштењу, уз поруку:

«Поштована господо, ми се са тим никада нећемо сложити, и то никада нећемо прихватити и дозволити».

Танјуг

Српска листа: Могли би заставу и на Месец да ставе, не би био њихов

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »