Расистичке поруке хрватског дипломате

Секретар Амбасаде Хрватске у Берлину Елизабета Мађаревић на друштвеним мрежама шири расистичке, ксенофобне и хомофобне ставове, а немачкој канцеларки Ангели Меркел замерила је «недостатак властите културе», пише портал Индекс.

Хрватска ће од 1. јануара следеће године председавати ЕУ када ће, како се наводи, добар однос званичног Загреба и Берлина бити још важнији.

Мађаревићева на свом профилу на Фејсбуку шири расистичке ставове, пише о «белој Европи», која је само таква «чиста», шири антимигрантске тезе, напада права ЛГБТ заједнице.

Годинама објављује на неколико интернет портала текстове у којима, како се наводи, напада мигранте и избеглице представљајући их као пријетњу хришћанској Европи, а није пропустила да нападне ни Истанбулску конвенцију и хрватског премијера Андреја Пленковића.

Чињеница да је таква особа истакнути део хрватске дипломатске мисије у главном граду Немачке представља велики скандал и штету за хрватску репутацију у Берлину и ЕУ, наводи Индекс.

«Чиста и аутентична Европа. Само бијели Европљани како је било пре само 30 година у целој Европи. Ово би требало да буде добра реклама за одмор. Неко би помислио да то више није могуће, али срећом јесте» — написала је 8. августа Мађаревићева на енглеском језику на Фејсбуку, уз фотографију, како се претпоставља, са хрватског приморја.

О мигрантима је написала да «већином муслимани, долазе у Европу не само због социјалних повластица и европских пасоша, већ и због политичких разлога исламизације агенде».

«Европо, мораш научити рећи не и изградити своје самопоштовање и хришћански идентитет који је створио најразвијеније делове света» — написала је она на Фејсбуку на енглеском језику.

Мађаревићева у једном посту иронично као «добру комедију» описује вест да у покрајини Баден-Виртемберг од 24.000 полицајаца њих 330 нису немачки држављани, што је могуће према немачком закону из 1993. године, а реч је већином о усељеницима који имају дозволу трајног боравка и доказали су знање немачког језика.

«Безбедност Немаца је стављена у руке странаца који живе у Немачкој да би се побољшала друштвена интеграција. Очито, социјална интеграција странаца у немачко друштво је важнија од безбедности и добробити емачких грађана. Тја, интеграција је кључна реч за све. Ја се само питам како ће турски или ирански полицајац бранити Немца, а не свог турског или иранског сународника? Лојалност очито није толико важна за интеграцију /зато европска мултикултурна друштва функционишу тако савршено лоше — написала је Мађаревићева.

Расистичке поруке хрватског дипломате

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »