Обијен аутомобил телохранитеља породице Колинде Грабар Китаровић

Из хрватског МУП-а потврдили су да се чуварима који брину о безбедности чланова председнице Колинде Грабар Китаровић догодио пропуст. У саопштењу МУП-а за Дневник ТВ «Нове» је речено да је проваљено у њихово службено возило и да је непознати починилац отуђио део опреме који је поверен полицијским службеницма за рад.

«Провала у возило је извршена у раздобљу у којем је због изванредних околности извршења службеног задатка возило краткотрајно остало без надзора», објавили су из МУП-а.

Полицајци су санкционисани због немара а покренут је и поступак утврђивања њихове одговорности за повреду службене дужности.

Јутарњи наводи да се пре десетак дана сличан пропуст догоио и чуварима бившег државног тужиоца Динка Цвитана.

Наиме, док је он с  породицом летовао у Затону, пола његовог обезбеђења је разоружано. Упућени у догађај кажу да Цвитана и његову породицу непрестано чувају по два телохранитеља која се мењају по сменама.

Двојица која су одрадила своју смену вратили су се у апартман и одлучили мало да се опусте. Договорили су се да зајендо оду до продавнице да купе нешто да једу а у апартману су оставили службене пиштоље.

Када су се вратили, пиштоља није било. Неко је провалио у апартман, украо им оружје али и документа.

Обијен аутомобил телохранитеља породице Колинде Грабар Китаровић

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »