Линта: Најаве кривичне пријаве доказ антисрпске политике

Најава Министарства културе Црне Горе да ће поднети кривичне пријаве против организатора хуманитарног концерта «За наше Косово и Метохију» у Херцег Новом је још један у низу доказа антисрпске политике власти Мила Ђукановића, оценио је председник скупштинског Одбора за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта.

«Трагична је чињеница да актуелна власт у Црној Гори величанствени концерт на којем су доминирале песме посвећене КиМ и борби српског народа за слободу у Првом светском рату назива националистичким скупом на коме је тобоже негиран црногорски идентитет», навео је Линта.
Он каже да је «срамно» да власт у Црној Гори заступа, како наводи, шовинстички став да је певач Владо Георгиев извођењем песме «Тамо далеко» ширио мржњу.

Истичу да власт којој смета истицање српских застава, певање српских песама и помињање српског народа шири мржњу према својим грађанима који се нису одрекли српског националног и културног идентитета.

Линта наводи да власт у Црној Гори дуги низ година напада све што је српско – српски језик, ћирилицу, СПЦ, политичке представнике српског народа, књижевнике, професоре, јавне личности и обичне грађане и да је због тога важно да се конкретним мерама помогне српском народу у Црној Гори да се поштују њихова национална и људска права.

Додаје да је неприхватљиво да су Срби у Црној Гори грађани другог реда и систематски дискриминисани у властитој држави.

Танјуг

Линта: Најаве кривичне пријаве доказ антисрпске политике

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »