Георгиев: «Коме смета`Тамо далеко` треба у земљу од стида да пропадне и потражи озбиљну љекарску помоћ»

Ко год да је «Тамо далеко» повезао са мржњом треба да пропадне у земљу од стида, поручио је певач Владо Георгиев поводом најаве Министарства културе Црне Горе да ће поднети пријаве против учесника хуманитарног концерта «За наше Косово и Метохију».

фото: Восток

Георгиев је, како је навео црногорски портал Фос медија, оценио да је писање и најављивање кривичне пријаве против организатора хуманитарног догађаја због српских застава – порука да Срби нису добродошли.

Владо Георгиев на хуманитарном концерту у Херцег Новом:

«Оптужују Србе за своје поријекло и лозу. Никад нисам чуо да се било ко побунио кад се на фештама у Боки развије хрватска застава», истакао је Георгиев.

Њему, како каже, то никад није засметало. «Ко год да је ‘Тамо далеко’ повезао са мржњом треба да пропадне у земљу од стида, а одатле затим да потражи озбиљну љекарску помоћ», додао је певач.

«Ја сам рођени Новљанин и Црну Гору волим као једно од моја два ока у глави. Господо, престаните да вријеђате. Зауставите се кад осјетите да ће имало мржње изаћи из вас», рекао је Георгиев.

Министарство културе Црне Горе најавило је пријаве против организатора и учесника хуманитарног концерта «За наше Косово и Метохију», одржаног у уторак у Херцег Новом у оквиру традиционалне манифестације «Трг од ћирилице».

Учесницима и организаторима се на терет ставља истицање симбола других држава, скрнављење државне химне и истицање политичких и националистичких порука.

«Смотре културе не смију бити параван за национализам и негирање црногорског идентитета», саопштило је Министарство културе.

Манифестација «Трг од ћирилице» одржана је на Канли кули у Херцег Новом, у организацији хуманитарне организације «Делије».

Током хуманитарног концерта, на којем је јавно истицана српска застава, репертоаром су доминирале песме посвећене Косову – Ивана Жигон и «Косовски божури» извели су нумеру «Видовдан», Даница Црногорчевић песму «Сини јако сунце са Косова», а група 357 оду «Христе Боже».

Иначе, ова хуманитарна манифестација у Херцег Новом изазвала је оштру полемику владајућег ДПС-а са једне стране, и опозиционе Праве Црне Горе и Демократског фронта са друге.

Георгиев: «Коме смета`Тамо далеко` треба у земљу од стида да пропадне и потражи озбиљну љекарску помоћ»

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »