У Мексику ухапшено више од 45.000 илегалних имиграната

У Мексику је у последња два месеца ухапшено више од 45.000 илегалних имиграната без валидних докумената, изјавио је у среду мексички министар спољних послова Марсело Ебрард.

Мексико је под притиском Сједињених Држава у јуну обећао да ће решити ситуацију са мигрантима и спречити их да путују у САД.

Мексико се налази на путу све већих хорди илегалних имиграната из Хондураса, Ел Салвадора и Гватемале који желе да стигну у Сједињене Државе. Да би их зауставио, амерички председник Трамп је последњих месеци вршио огроман притисак на Мексико. Владе обе земље коначно су потписале споразум о миграцијама почетком јуна. Мексико је обећао да ће се борити против илегалне имиграције и послао 21 000 војника на границе с Гватемалом и Сједињеним Државама.

Влада жели да људи не буду изложени ризику, рекао је мексички министар спољних послова Ебрард.

„Они се крију у камионима, користе лажне личне карте, што их доводи у опасност.“

Мексико ће такође подржати програм за отварање 20.000 радних места у Ел Салвадору и 13.000 радних места у Хондурасу како би се изборили са узроцима миграције, објавио је Ебрард.

Контрола граница очигледно успева. У Сједињеним Државама је у јулу ухапшено око 82.000 илегалних миграната — 21% мање него у јуну и 43% мање него у мају.

У Мексику ухапшено више од 45.000 илегалних имиграната

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »