Poziv Stanice za učešće na Puzzle #4

Thursday, August 15, 2019 – 16:00 to Sunday, September 15, 2019 – 23:45

Stanica Servis za savremeni ples objavila je poziv mladim plesačima, plesačicama, koreografima i koreografkinjama da se prijave na četvrti Puzzle projekat koji počinje praćenjem festivala Kondenz od 23. oktobra do 4. novembra u Beogradu, tokom kojeg će grupa mladih ljudi imati priliku da pogleda predstave, razgovara i preispituje aktuelne savremene plesne prakse. Nakon festivala Kondenz, učesnici će imati tri nedelje da osmisle, koncipiraju i izvedu sopstvenu produkciju.

Proces rada, uz mentorsku podršku, odvijaće se u Kulturnom centru Magacin u Kraljevića Marka, kao i sama premijera.

Nakon premijere, produkcija će gostovati u Kragujevcu.

U tom smislu, preduslov za učešće u projektu jeste raspoloživost učesnika tokom trajanja Kondenz festivala, kao i rad na produkciji predstave tokom  novembra, sa premijernom izvedbom i gostovanjem u Kragujevcu u prvoj nedelji decembra.

Dobrobiti programa za polaznike su aktivnije učestvovanje i vidljivost na savremenoj plesnoj sceni, prikazivanje autorskih i izvođačkih radova, mogućnost za uspostavljanje budućih umetničkih saradnji, profesionalizacija rada, relevantno obrazovno-umetničko iskustvo i stečena proširena znanja o kontekstu savremenog plesa i savremene kulture.

Tokom ovog procesa, učesnici će učestvovati u odlučivanju o načinu raspodele budžeta, dinamici rada i finalnom broju produkcija (jedna ili dve).

Poziv je otvoren do 15. septembra 2019.

Trajanje projekta je od kraja oktobra do početka decembra 2019.

Maksimalan broj učesnika je deset.

Budžet za produkciju iznosi 160.000 dinara.

Rezultati konkursa biće objavljeni 22. septembra.  

Prijave za projekat treba slati na: stanica.info@gmail.com.

Prijava treba da sadrži CV i motivaciono pismo koje treba da odgovori na pitanja: Zašto se prijavljujem na Puzzle? Šta želim da postignem i čemu se nadam kroz učešće? Kako se moja interesovanja i ranija iskustva povezuju sa ovim projektom?

Tim Puzzle projekta čine: Igor Koruga, Ana Dubljević, Marko Milić, Ksenija Đurović i Ana Vuković.

Više o projektu na facebook.com/dancestation.org

(SEEcult.org)


Source: Портал за културу Југоисточне Европе SEEcult.org (http://www.seecult.org)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »