Poziv na TAKT festival 2019.

Thursday, August 8, 2019 – 14:30 to Sunday, August 25, 2019 – 23:00

Internacionalni TAKT festival (Tradicionalno akustično kompozitorsko takmičenje), koji će biti održan od 20. do 22. septembra u Novom Sadu, poziva mlade izvođače i autore akustične muzike da se prijave za učešće.

Pravo učešća imaju pojedinci i muzičke grupe, autori muzičkih dela bez obzira na geografsko poreklo učesnika i žanr muzike. Prednost imaju učesnici (samostalni izvođači) ili autori pesama (u slučaju grupnog nastupa) mlađi od 35 godina, saopštili su organizatori iz Asocijacije Kulturanova.

Na festivalu se učestvuje jednom autorskom pesmom. Organizatori pozdravljaju izvođenje pesama na maternjem jeziku iako je dozvoljeno i izvođenje na svim jezicima (ako je maternji jezik jezik nacionalnih manjina, izvođenje pesama na tom jeziku je dobrodošlo, uz prevod pesme na srpski jezik, koji će biti dostavljen žiriju).

Pesma kojom se učestvuje na festivalu ne sme biti deo zvaničnog izdanja, niti da je u procesu objavljivanja do završetka festivala. Pored takmičarske pesme, učesnici će izvoditi dve dodatne autorske numere van konkurencije. Prednost se daje onim autorima čije i ostale dve pesme odgovaraju propozicijama takmičarske pesme.

Takmičari od ove godine ne moraju da izvode autorske pesme na akustičnoj postavci instrumenata, već je dozvoljena upotreba efekata ili dodataka koji menjaju osnovnu boju instrumenta. Drugo novouvedeno pravilo je da će se učesnici koji uđu u finale, pored takmičarske i dve revijalne kompozicije, predstaviti i sa još jednom kompozicijom. Temu za tu kompoziciju daće im žiri tokom festivala i imaće izvesno vreme da je pripreme. Treća novina je da se učesnici predstavljaju i sa po jednim videom.

Prijavljivanje je do 25. avgusta u 23 sata.

Prijava se podnosi popunjavanjem upitnika na festivalskom sajtu.

Pored toga, učesnici moraju dostaviti zvučni zapis svog rada bilo kakvog kvaliteta i formata, to ne moraju biti pesme kojima se prijavljuju. Uz prijavu, učesnici su obavezni da dostave tekstove pesama za sve tri kompozicije i prevode, ukoliko revijalne kompozicije nisu na srpskom jeziku, kao i kratak video zapis kojim će predstaviti sebe. Zvučne zapise, tekstove pesama i video kojima će autori predstaviti svoj nastup treba poslati na adresu takt@kulturanova.org

Osmi TAKT, pod sloganom “Nađi svoju boju”, biće održan u specifičnom prostoru SoulPeddler, a pored koncertnog i takmičarskog programa, koji je besplatan za posetioce, biti organizovan i umetnički program s partnerima iz Slovačke, Poljske, Mađarske, uz performanse francuskog cirkusa, zatim radionice organizacije Femixeta iz Beograda – organizatorki “Rok kampa za devojčice”, te prezentacije projekata TeatarNova i MuzikaNova Asocijacije Kulturanova, kao i projekcije filmova u saradnji sa Dok’n’Ritam festivalom i predavanja iz oblasti produkcije i muzičke industrije.

(SEEcult.org)


Source: Портал за културу Југоисточне Европе SEEcult.org (http://www.seecult.org)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »