Ово су демонстранти из Хонг Конга: Млади су и образовани, ево кога мрзе и шта их мотивише

Огромна већина продемократски оријентисаних демонстраната у Хонгконгу има универзитетско образовање, готово половина су двадесетогодишњаци и готово сви презиру полицију, показало је испитивање хонконшких универзитета о томе ко су учесници масовних протеста који већ недељама трају на улицама Хонгконга.

фото: АП

Истраживачи са четири хонконшка универзитета спровели су истраживање тако што су интервјуисали демонатсранте током 12 протеста, укључујући масовне скупове, али и «мобилне» и «статичке» протесте, пренео је портал Index.hr.

Установљено је да су 54 одсто учесника мушкарци, а 46 одсто жене, од 6.688 испитаника, чак 77 одсто има високо образовање, а 21 одсто средње.

Најзаступљенији међу демонстрантима били су млади — од 20 до 29 година, 49 одсто, а следе 30-годишњаци (између 30 и 39 година) 19 одсто, те млађи од 20 година 11 одсто. Демонстраната од 40 и више година је 16 процената.

фото: Јуроњуз .ком

Педесет одсто демонстраната сматра себе припадницима средње класе, док је 41 одсто рекло да су на друштвеној лествици «одоздо према горе».

На питање шта их је мотивисало да учествују у демократском покрету, 87 испитаника одговорило је да желе повлачење предлога закона о изручивању, 95 је незадовољно начином на који је полиција деловала током протеста, а 92 одсто учесника протеста позвало је на оснивање независног комитета за истрагу полицијског насиља.

Ово су демонстранти из Хонг Конга: Млади су и образовани, ево кога мрзе и шта их мотивише

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »