Немачка у проблему због мањка радника, касне возови и затварају се болнице

Недостатак радне снаге у Немачкој осећају и грађани, а за попуну слободних радних места у најтраженијим занимањима је потребно и до 200 дана.

фото: Бизфиз

Водоинсталатери и мајстори за грејање и климатизацију најтраженија су занимања у Немачкој. Ни у једној другој бранши не треба толико времена за попуњавање слободних радних места, произлази из нове анализе Федералне агенције за запошљавање, преноси РТЛ.

Готово две трећине свих слободних радних места у тој бранши није попуњено у просеку 200 дана, а следе његоватељи старијих особа са 199 дана, пише портал „Бизлајф“.

У анализираним групама занимања постоји више од 472.000 слободних радних места, од чега само у производним занимањима 63.000, укључујући индустријску и прецизну механику.

Следе здравствене професије са 61.000 понуда за посао.

Мањак радника осећају и грађани. У Баварској је овог лета било проблема с возним редовима возова, јер је недостајало возача, а у целој земљи све је више вести о привременим затварањима болница због недостатка медицинских сестара, а чак је и мањак лекара све већи, преноси Спутњик

Немачка у проблему због мањка радника, касне возови и затварају се болнице

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »