Меркелова гледа у Трампа као наредник у капетана

Руски посланици нису изненађени због изјаве немачке канцеларке Ангеле Меркел да је Русија крива за распад Споразума о ракетама средњег и кратког домета, јер она као и обично прати свог америчког партнера.

https://rs.sputniknews.com

„Доналд Трамп је схватио да је изгубио у читавој тој причи о Споразуму о ракетама средњег и кратког домета и сада му је потребна информациона подршка Ангеле Меркел. У исто време канцеларки је потребна подршка САД да не плати немогућу суму за чланство у НАТО-у“, казао је посланик Државне думе Адалби Шхагошев.

Он сматра да је Меркелова свесна да Русија није прекршила услове Споразума.

„И без обзира на то што одлично зна како ствари стоје, она мора да се прилагођава, јер у неким питањима Немачка зависи од САД“, закључио је Шхагошев.

У Савету Федерације изјаву Меркелове су оценили као предвидљиву.

„Конструкцију изласка из Споразума о ракетама средњег и кратког домета коју су предложиле САД, данас као аксиом прихватају сви њихови партнери. Рећи нешто друго значи признати кардиналну неистину Вашингтона“, сматра сенатор Олег Морозов.

Руски политичар при томе подсећа да је Москва више пута предлагала америчким партнерима да се упознају са системима који по мишљењу САД крше Споразум. Он је речи немачке канцеларке оценио као „став наредника који у строју гледа у капетана“.

Раније је немачка канцеларка Ангела Меркел на конференцији за штампу у Берлину оптужила Русију да је крива за окончање Споразума о ракетама средњег и кратког домета.

Меркелова гледа у Трампа као наредник у капетана

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »