Дачић: Након онога шта су Клинтон и демократе урадили Србији да гласам за њих? Па никада!

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић изјавио је да Срби имају право да бирају за кога ће да гласају на америчким изборима и додао да ће демократе морати да поведу рачуна хоће ли на наредним изборима да придобију поврење Срба.

Ивица Дачић (фото : Лола Ђорђевић)

Дачић је то рекао поводом реаговања америчких политичара из редова демократа на његову изјаву о томе како би Срби требало да материјализују своју подршку америчком председнику Доналду Трампу.

«Срби имају право да бирају онога за кога мисле да ће радити у њиховом интересу. С друге стране, сваки политичар води рачуна о томе да ли ће бити изабран и сада ће демократе морати да поведу рачуна хоће ли да придобију поверење Срба», рекао је Дачић за ТВ Пинк.

Додаје и да је већина Срба на претходним изборима гласала за Трампа због негативног осећаја који наши људи имају према демократама и Билу Клинтону због дешавања из 1999. године.

«Кажу да је моја изјава лоша јер ја правим непријатеља. Срби неће имати веће непријатеље од бившег председника САД Била Клинтона и његове државне секретарке», рекао је Дачић.

Ивица Дачић (Фото: Лола Ђорђевић)

Дачић је казао да су неке од изјава Клинтона, попут оне да «Срби не само да су крви за Први светски рат, већ без њих не би било ни холокауста», у својој књизи је написао да је у Олуји навијао за Хрвате, а за време ратних сукоба у Југославији био је један од оних који је говорио лажи да су Срби извршили масакр над цивилима.

«И сада би требало ја за њих да гласам? Па никада. Срби имају право да бирају за кога мисле да ће радити у њиховом интересу», рекао је Дачић.

Приметио је и да албанска дијаспора има већи утицај у САД, зато што српска дијаспора није добро организована, те да је то био још један од повода његове изјаве.

Трампова администрација, подсећа Дачић, променила је начин гледања на ситуацију на КиМ, док је, каже, претходна администрација гледала Косово као «своје чедо», а садашња се залаже за компромисно решење.

Казао је да у Америци око пола милиона Срба има право гласа.

Дачић: Након онога шта су Клинтон и демократе урадили Србији да гласам за њих? Па никада!

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »