Дачић: Докле ћемо причати о томе да Србија нарушава нечији идентитет

Потпредседник владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић запитао је која је сврха кривичне пријаве коју је Подгорица најавила против организатора хуманитарног концерта «За наше Косово и Метохију» у Херцег Новом.

Ивица Дачић (фото:Лола Ђорђевић)

Ивица Дачић је поновио да Србија жели братске и пријатељске односе са Црном Гором, али је истовремено запитао чему све то служи и да ли ће се икада бити позитивних ствари у тим односима, или ће се стално причати о томе да Србија нарушава нечији идентитет.

Дачић је, на конференцији за медије након састанка са јапанским министром спољних послова Таром Коном, истакао да је Србији Црна Гора најближа држава и да без обзира да ли се неко изјашњава као Србин или Црногорац, званични Београд жели братске и пријатељске односе и у ономе што нас спаја и ономе што нас раздваја.

Ивица Дачић и Таро Коно(фото:Лола Ђорђевић)

«Не знам, можда и наш идентитет угрожава то што у многим нашим делегацијама има много људи из Црне Горе или што на свим нашим весељима и свадбама се чују црногорске песме», навео је шеф српске дипломатије.

Додао је да у Србији нико никада није поднео ниједну кривичну пријаву због тога.

Дачић је иронично приметио да је можда питање о односима са Црном Гором више питање за његовог јапанског колегу јер, наводи, није му познато да ли су изашли из рата са Јапаном.

Министарство културе Црне Горе најавило је да ће поднети пријаву против организатора и учесника хуманитарног концерта «За наше Косово и Метохију» у Херцег Новом, због, како су навели, кршења низа законских одредби, истицања симбола других држава, скрнављења државне химне, и незаобилазних политичких и националистичких порука.

Дачић: Докле ћемо причати о томе да Србија нарушава нечији идентитет

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »