Сиријска војска ослободила два села на путу ка Хан Шејхуну

Сиријска војска приближава се кључном граду у Идлибу, Хан Шејхуну, ослободивши два села и висораван на путу ка њему, саопштио је радио „Шам ФМ“.

„Владина војска је, након жестоких сукоба са оружаним групама у региону, успоставила контролу над селима Кафр Аин и Аас, као и над брдом Тел Аас на југу провинције Идлиб, источно од града Хобаит“, преноси радио позивајући се на свог дописника.

Хобаит је сиријска војска ослободила од формација Нусра фронта у недељу.

Сада сиријска војска са запада и истока окружује Хан Шејхун, који се налази на магистралном путу М5 Дамаск-Алеп. Становници два града тренутно користе обилазнице у пустињи, пошто већина ауто-пута М5 пролази кроз Идлиб, који држе банде.

После преговора о Сирији у Нурсултану 2. августа ступио је на снагу режим прекида ватре у зони деескалације у Идлибу. Команда оружаних снага Сирије саопштила је да ће прекинути борбена дејства под условом да Турска испуни своје обавезе према руско-турском споразуму, постигнутом у септембру 2018. године у Сочију. Основна тачка ових споразума је повлачење тешког и средњег наоружања терориста на 20 километара од демилитаризоване зоне у Идлибу.

Три дана касније, 5. августа, војска је наставила операцију, због непоштовања услова од стране терориста, који су, користећи затишје, покушали да нападну положаје сиријске војске на северу провинције Хама и више пута су отварали ватру на стамбена насеља у том крају.

Сиријска војска ослободила два села на путу ка Хан Шејхуну

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »