Џонсон најавио стварање додатних 10.000 места у британским затворима

Затвори у Енглеској и Велсу би требало да добију 100 милиона фунти за повећање безбедности и смањење криминала, саопштила је британска влада.

фото: АП

Такође, најављено је и да ће у многим затворима бити уведене и безбедносне мере које се користе на аеродромима — попут скенера и детектора за метал, преноси ББЦ.

Премијер Борис Џонсон је рекао да ће те мере зауставити унос оружја, дроге и мобилних телефона у затворе, и спречити да они постану «фабрике у којима се лоши људи праве још горима».

Лабуристи су га оптужили да покушава да поправи стање на неадекватан начин, додајући да је раније непромишљено смањивање броја особља и неулагање у затворски систем и довело до пораста нивоа насиља у затворима.

фото: АП

Премијер је најавио да ће се предвиђеним програмом створити додатних 10.000 места у затворима, као и да ће Тужилаштво добити још 85 милиона фунти током идуће две године, како би се могло носити с порастом стопе криминала у Енглеској и Велсу.

Најављујући издвајање додатног новца за затворски систем, Џонсон је рекао да јавност мора «видети да се правда спроводи, а казна служи како би се осећала сигурнијом».

Иако већина затвора има већ безбедносне мере попут оних на аеродромима, Џонсон наглашава да ће новац бити великим делом уложен у борбу против кријумчарења дроге у затворе и унутар њих, као и смањење насиља и самоповређивања.

фото: АП

У јануару је број напада на особље, као и међу самим затвореницима достигао рекордан ниво, подсећа ББЦ.

Министарство правосуђа је саопштило да ће најављена средства бити одмах доступна, а користиће се, између осталог, и за набавку «врхунске технологије» која открива и блокира модерне телефоне, а које криминалци користе за организовање испоруке дроге или узнемиравање жртава.

 

Џонсон најавио стварање додатних 10.000 места у британским затворима

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »