Београд се брани, а Приштина крши међународно право

Позивом Квинте да Приштина укине таксе, а Београд обустави кампању за повлачење признања независности Косова, прави се вештачка уравниловка између Београда која се брани и Приштине која крши све норме међународног права, каже директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, преноси Танјуг.

Он је за ТВ Пинк рекао да га није изненадило саопштење земаља Квинте, да је међународна заједница „неком мајка неком маћеха”, а да по питању КиМ део држава које су признале независност јужне српске покрајине није превише наклоњен Београду.

„Не можете да изједначавате чињеницу да неко гази ЦЕФТА споразум, који се односи на слободан проток роба, људи и капитала, као што ради Приштина и да то буде на исти начин третирано као чињеница да се Србија брани”, рекао је Ђурић.

Србија се, подсећа, брани у међународним организацијама од покушаја Приштине да постане њихов члан и да ту нема кршења међународног права.

„Србија се брани јер покушавају да нам отму део територија, Албанци покушавају да нам отму светиње на КиМ”, нагласио је Ђурић.

Додаје да се овим показује шта Квинта жели као исход дијалога, а то је да натерају Србију да призна једнострано проглашену независност Косова.

„На то је председник (Александар Вучић) претходних дана упозоравао. То је тешка и непријатна чињеница и она значи да ћемо бити суочени са озбиљним политичким изазовима наредних месеци. Међутим, нећемо јадиковати и кукати, наставићемо да радимо”, закључио је он.

Земље Квинте позвале су јуче Приштину и Београд да што пре обнове дијалог и истакле да Приштина мора да укине таксе, а Београд да обустави кампању за повлачење признања независности Косова.

 

 

Танјуг

Београд се брани, а Приштина крши међународно право

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »