Афера шверц кокаина: Црногорци сменили команданта »Јадрана», пребацивши га у команду Морнарице ВЦГ у Бару

Командант школског брода-једрењака Морнарице Војске Црне Горе »Јадран», капетан корвете Зоран Ивановски, смењен је са тог положаја и дужност команданта је предао капетану корвете Горану Пајовићу.

То је »војни епилог», велике афере која је избила 19 априла ове године, после откривања товара од 60 килограма кокаина и два пиштоља обрушених серијских бројева у утроби »Јадрана», кога је на брод унео један ухапшени подофицир, који је био у дослуху са которским нарко клановима.

Кокаин је требало да буде искрцан на пловидби »Јадрана» до Истанбула и Пиреја, која је на неколико дона одложена после откривања нарко терета…

Због сумње да су умешани у шверц кокаина вредног више од пет милиона евра у уличној продаји, ухапшени су подофицири Душко Раденовић и Милош Кулић и Радомир Осмајић из Тивта. За учешће у овом послу осумњичени су Владимир Рачић и Дејан Ровчанин, који су у бекству.

Ивановски је први виши официр Војске Црне Горе који је сносио одговорност збoг догађаја који је изазвао велико узнемирење у јавности, а интересантно је да је он у мају 2018 године преузео дужност команданта »Јадрана» управо од Пајовића.

Зоран Ивановски ће војну службу наставити у команди Морнарице ВЦГ у Бару.

М. СЕКУЛОВИЋ

Афера шверц кокаина: Црногорци сменили команданта »Јадрана», пребацивши га у команду Морнарице ВЦГ у Бару

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »