Трамп након инцидента у Русији: САД има напреднију технологију

Вашингтон је много тога схватио након експлозије ракете у Архангелској области, саопштио је амерички председник Доналд Трамп.

фото: АП

„Сједињене Америчке Државе научиле су много од експлозије ракете у Русији. Ми имамо сличну, мада много напреднију технологију. Због експлозије руског ‘Скајфола’ људи су забринути за ваздух око објекта и далеко од њега. То није добро!“, написао је Трамп на свом налогу на Твитеру.

Америчка обавештајна служба сумња да је у близини Њојонкса експлодорао прототип нуклеарне крстареће ракете „Буревестник“, који НАТО назива ССЦ-Икс-9 „Скајфол“.

Министарство одбране Русије и „Росатом“ раније су навели да се током испитивања погонског система на течно гориво догодила експлозија праћена пожаром.

Инцидент на полигону Министарства одбране Русије у Архангелској области Русије догодио се 8. августа.

Корпорација „Росатом“ саопштила је да је у инциденту погинуло петоро њених специјалиста. Они су постхумно награђени Орденом за храброст. У експлозији су повређене још три представника нуклеарног центра из Сарова који су хоспитализовани.

Директор „Росатома“ Алексеј Лихачов потврдио је раније да су погинули стручњаци учествовали у тестирању новог делова наоружања, наводећи да ће оружје бити завршено.

https://rs.sputniknews.com/

 

Трамп након инцидента у Русији: САД има напреднију технологију

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »