Меркелова потврдила да одлази из политике… 2021.

Канцеларка Немачке Ангела Меркел потврдила је своју намеру да ће се повући из политике 2021. године. Према њеним речима, након предстојећих избора за Бундестаг, она се неће више активно бавити политиком.

Меркелова се састала са читаоцима немачког листа „Остсе цајтунг“ и одговарала на њихова питања. Канцеларка је нагласила да након завршетка мандата не планира да настави активни политички живот ни у Немачкој нити у ЕУ, где су „све функције управо подељене“.

На питање о плановима након повлачења са функције, Меркелова је признала да би желела да се одмори.

„Потрудила бих се да се одморим. Ако се то деси, онда ћу отићи на концерт или оперу са мужем или пријатељима“, рекла је она.

Када су канцеларку питали шта деца треба да прочитају о њој у уџбеницима историје кроз 50 година, Меркелова је одговорила: „Трудила се“.

Овлашћења Меркелове на функцији канцеларке Немачке истичу 2021. године. Раније је политичарка већ говорила да ће јој овај мандат бити последњи.

У Немачкој је било речи и да би Меркелова раније могла да се повуче са функције из здравствених разлога – због напада дрхтавице. Међутим, она је уверила јавност да нема места за бригу, посебно што је тема здравља за њу врло лична, као и да ће испуњавати своје обавезе.

Меркелова потврдила да одлази из политике… 2021.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »