Војска ће у наредним годинама имати захтевнији и амбициознији план обуке

Министар одбране Александар Вулин најавио је данас да ће план обуке припадника Војске Србије бити «захтевнији и амбициознији» у наредним годинама и да ће обухватати све већи број војника на служењу војног рока и припадника резервног састава.

Александар Вулин (фото : Лола Ђорђевић)

Вулин је после обиласка Центра за обуку Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране на војном аеродрому «Пуковник-пилот Миленко Павловић» у Батајници, рекао да се ВС «интензивно опрема, наоружава и јача» и да се у њу улаже «после читавих деценија планског и намерног занемаривања и запостављања».

«Војска Србије улаже у своје припаднике, у своју обуку, и Војска Србије јесте институција којој у Србији највише верују, и свакако, не без разлога. Војсци Србије се верује због њених људи, због њиховог знања, врлине и вредности», навео је Вулин а пренело Министарство одбране.

Командант Центра за обуку РВ и ПВО потпуковник Саша Антанасијевић навео је да су данас приказани сегменати обуке војника на служењу војног рока и професионалних војника који се обучавају за дужности на Основном курсу за подофицире.

«Приказали смо и један од кабинета за обуку на новоуведеном ваздухоплову В 54 ‘Ласта’ као и радио-вођену летелицу РВМЛ-2, а тренутно се на обуци налазе војници на добровољном служењу војног рока јунске генерације 2019», додао је Антанасијевић.

 

Танјуг

Војска ће у наредним годинама имати захтевнији и амбициознији план обуке

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »