Краљица Елизабета разочарана политичарима — неспособни да управљају земљом

Краљица Велике Британије Елизабета II разочарана је британским политичарима и сматра их „неспособним да управљају“ земљом, пише „Сандеј тајмс“, позивајући се на извор близак краљевској породици.

© REUTERS / Victoria Jones/Pool

Како наводи неименовани извор, којег лист карактерише као човека са „беспрекорном репутацијом“, ова критика краљице се чула на догађају затвореном за јавност, још 2016. године, након оставке Дејвида Камерона.

„Она је изразила своје незадовољство и разочарење квалитетом политичког руководства и за протекло време њено разочарење је само расло“, додао је извор „Сандеј тајмса“.

Борис Џонсон

Краљицу је наљутила жеља посланика Парламента да је увуче у решавање кризе коју је изазвао „брегзит“. Ова изјава је постала једна од најоштријих за 67 година владавине Елизабете II.

Према старој традицији, британска краљевска личност не учествује у политичком животу земље и уздржава се од свих јавних коментара по спорним питањима која су у компетенцији Владе.

Краљица Елизабета никада јавно није давала своје мишљење о „брегзиту“, иако је „Сан“ писао да га она, наводно, подржава. Ове информације су одмах биле демантоване.

Краљица Елизабета разочарана политичарима — неспособни да управљају земљом

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »