Кфор: Нисмо укључени у борбу против тероризма, али реаговаћемо ако буде упозорења

Портпарол Кфора Пио Сабета, коментаришући изјаву председника Србије Александра Вучића да су могући терористички напади на Косову током избора на јесен које би изазвала албанска терористичка организација «Б-13», казао је да, према Резолуцији 1244 Уједињених нација, та мировна мисија није укључена у борбу против тероризма.

Сабета је у интервјуу за дневни лист «Данас» оценио да је безбедоносна ситуација на Косову мирна и под контролом, као и да Кфор блиско сарађује са локалним и међународним безбедоносним организацијама.

«Уколико буде постојало упозорење било које врсте о могућем нарушавању безбедоносне ситуације, Кфор је спреман да усвоји неопходне мере како би се очувала безбедност Косова, у блиској сарадњи са косовском полицијом и Еулексом, зарад добробити сваког грађанина који живи на Косову», казао је Сабета.

Он је истакао да је да је безбедоносна ситуација резултат многих фактора попут економије и политике, «све што може да утиче на безбедоносну ситуацију се прати свакодневно, како би се утврдиле мере које ће можда бити потребне».

Кфор: Нисмо укључени у борбу против тероризма, али реаговаћемо ако буде упозорења

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »