Вучић: Инвестиционим планом потпуно мењамо лице Србије

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да припадници протеста „1 од 5 милиона“, који су испред зграде Председништва насилно срушили заштитну ограду, и сами знају да су кршили закон и додао да ће од обезбеђења тражити да убудуће склоне ограде док од учесника протеста очекује само да не упадају у зграду на Андрићевом венцу.

„Урадите све шта год желите, немојте само да кршите закон и радите било шта на силу. Позивам све људе и из полиције и војне полиције и мог непосредног обезбеђења, да им допусте да ми приђу, али немојте да им допустимо да изазову крвопролиће и инциденте. Морамо да сачувамо мир у земљи, ја нећу сцене из Париза“, рекао је председник Србије.

Вучић је навео да је физичко обезбеђење – припадници војске Србије, а не некакво приватно обезбеђење – испред Председништва Србије реаговало штитећи закон, веома благо, без оружја и оруђа и уз минималну примену силе, када су демонстранти насилно срушили ограду и покушали да упадну у зграду.

Вучић је у обраћању јавности рекао да нису тачни наводи појединаца да је синоћ реаговало приватно обезбеђење, наводећи да је реч о припадницима Војске Србије који су чували зграду и у време када је Борис Тадић био председник Србије.

Вучић је позвао припаднике војне полиције да у наредним приликама „не поштују стриктно закон“ и да пусте демонстранте да ураде шта желе, наводећи да идући пут неће ни бити обезбеђења, сем девојака из војне полиције, које ће их упозорити да је у питању кршење закона.

„Да су прескакали ограде на Белој кући, били би изрешетани“, рекао је Вучић и додао да се то у Србији никада неће десити.

Вучић је рекао да је испред председништва Србије било 225 до 228 људи, а у шетњи од 356 до 384 људи, те додао да је демонстрантима омогућено да приђу најближе могуће председништву, како је у малом броју земаља омогућено.

Вучић је рекао и да није био у председништву, а да јесте, додао је, рекао би обезбеђењу да их „пусти да дивљају“.

 

Решили смо да потпуно променимо лице Србије

Вучић је представио данас структуру инвестиционог плана за наредни период, за који ће, каже, бити издвојено 10, а можда чак и 12 милијарди евра, које ће бити уложене у комуналну, саобраћајну, енергетску, дигиталну инфраструктуру, као и за подстицање наталитета, изградњу станова за младе, али и туризам.

„Решили смо да потпуно променимо лице Србије, захваљујући реформи јавних финансија и свим мерама од 2014. године“, рекао је Вучић.

Истакао је да је од кључног значаја изградња канализационе мреже са пречистачима отпадних вода у целој Србији.

„За комплетну канализациону мрежу и водовод, без Београда, издвојићемо 3 милијарде евра, а то значи да свако село, град у Србији за четири или пет година имају канализацију и чисту пијаћу воду“, рекао је Вучић.

„То је потпуно ново лице Србије, нова Србија“, рекао је председник.

Од тога ће највише бити издвојено за Нови Сад – 127 милиона, затим за Крагујевац, Ниш…

„Мораће и Панчево, Суботица, Ваљево, Смедерево, Чачак, Врање, Пожаревац… сви ће имати комплетну канализациону и водоводну мрежу“, рекао је Вучић.

Данас се, каже, види да су и Београд, Нови Сад, Ниш велика градилишта, али је поручио да то мора да буде случај и са свим градовима и насељима у Србији.

„Градимо путеве и пруге више него икада у Титово време. Имамо новац, раст је све виши и биће виши и сматрамо да са лакоћом можемо да обезбедимо 10, а можда будемо у стању да обезбедимо и 12 милијарди евра“, рекао је Вучић.

Подвукао је да у тај план не спада Моравски коридор, као и пут Рума – Шабац, нити друге ствари, за које је већ обезбеђено финансирање.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »