ДФ тражи оставку премијера Марковића

Демократски фронт позвао је премијера Црне Горе Душка Марковића да поднесе оставку након што је објављен списак државних функционера који су добили станове и кредите по повлаштеним условима.

Посланик Демократског фронта Бранка Бошњак истакла је да већина државних функционера није ни у имовинским картонима навела да су од државе добили стан или кредит, те је затражила од Марковића да јој достави пуни списак свих који су добили станове и кредите.

Бошњак је рекла да је реч о корупционашком послу, јер су на списку многи тужиоци, председник врховног суда, многе судије, директор Агенције за спречавање корупције, високи полицијски дужносници, директор Пореске управе.

Она је навела да су на списку супруге, кћерке, синови Марковићевих функционера, његови саветници, директори директората, и да су стан или кредит добили искључиво његовом вољом.

Бошњак сматра да би у демократским државама ово био скандал, влада би истог часа пала, а сви би завршили у затвору.

Комисија за стамбена питања Владе Црне Горе објавила је списак функционера којима су додељени станови или кредити под повољним условима у мандату премијера Душка Марковића.

На списку су министри, посланици, службеници Владе и Скупштине Црне Горе, директори државних предузећа, судије и тужиоцу и многи други државни функционери.

ДФ тражи оставку премијера Марковића

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »