Велика међународна акција: Ухапшено 70 особа због трговине децом и педофилије

У великој међународној акцији против трговине малолетницима због сексуалног искоришћавања, ухапшене су 34 особе, док је 36 ухапшено због других кривичних дела попут пљачке, распарчавања материјала за сексуално искоришћавање деце и омогућавање илегалне имиграције, саопштио је Европол.

фото: СААБ Њуз

У операцији коју је покренула британска полиција, учествовале су полиције 16 држава чланица ЕУ, као и Исланда и Швајцарске, док је акција трајала од 17. до 23. јуна и током ње је проверено укупно 127.000 особа, 63.800 возила на 1.100 локација.

Претресано је приватно власништво, хотели, аутобуси, железничке станице, трајектне луке, аеродроми и гранични прелази, а покренута је и кампања у школама, како би се малолетници информисали о трговини људима.

У акцији је учествовало 4.567 полицајаца свих родова полиције, укључујући криминалистичку, граничну, поморску, аеродромску, саобраћајну и интервентну полицију земаља укључених у међународну операцију.

Идентификовано је 206 потенцијалних жртава, међу којима је 53 малолетника, док су ове активности омогућиле покретање 31 новог случаја трговине људима у различитим земљама учесницима акције.

У операцији су учествовале полиције Аустрије, Белгије, Бугарске, Хрватске, Исланда, Летоније, Литваније, Мађарске, Холандије, Немачке, Португала, Румуније, Словачке, Словеније, Шпаније, Шведске, Швајцарске и Велике Британије.

Велика међународна акција: Ухапшено 70 особа због трговине децом и педофилије

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »