Украјински посланици позвани да дођу на Крим

Лидер украјинске странке „Опозициони блок – за живот“ Јуриј Бојко, заједно са делегацијом посланика, може да посети Крим како би формирао недвосмислен став о руском статусу полуострва, изјавио је за Спутњик председавајући одбора за међунационална питања кримског парламента Јуриј Хемпел.

„Јуриј Бојко би требало да формира јасан и разумљив став о Криму и да забрани представницима своје партије, која је дошла на власт реториком успостављања односа са Русијом, да дају тако провокативне и недоследне изјаве. Бојко, заједно са представницима своје странке и фракције у украјинској Ради, може да дође на Крим како би директно комуницирао са Кримљанима“, рекао је Хемпел за Спутњик.

Према његовим речима, кримска страна је, у случају да ову посету одобри Министарство спољних послова Русије, спремна да дочека делегацију.

„Сигуран сам да у партији Опозициони блок након посете Криму неће бити сумње у законитост кримског референдума и исправан избор Кримљана који су желели да своју будућност вежу за Русију“, објаснио је Хемпел.

Он је нагласио да познаје Бојка и да га зна као уравнотеженог политичара.

Раније је посланик Врховне раде Украјине из партије „Опозициони блок – За живот“, политички аналитичар Олег Волошин за телевизију „112 Украјина“ изјавио да је „Русија у рату у вези са Кримом“.

Спутњик

Украјински посланици позвани да дођу на Крим

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »