Рекордери: На Интерполовој листи највише Албанаца, њих 116 у бекству

Према најновијим подацима Интерпола, Албанија је на врху у односу на све европске земље са 116 Албанаца који су оптужени за разне злочине и за којима је расписана међународна потерница, наводи албанска телевизија Топ ченел.

Како наводи ова телевизија, они су тражени не само на основу албанске Интерполове потернице, већ њих траже и у другим земљама у којима се сумњиче да су починила кривична дела. 

Иза Албаније налази се БиХ са 99 особа на Интерполовој потерници, Бугарска са 50, Румунија са 48 и Француска са 28 њених држављана на овој међународној потерници.

Само три европске земље, односно Исланд, Ирска и Луксембург, имају само по једну особу на Интерполовој међународној потерници. 

Свака особа на овој листи може да буде ухапшена у било којој држави света и да буде процесуирана путем екстрадицијског затвора, изручења или другог правног поступка у зависности од националних законодавстава и билатералних и мултилатераних уговора који регулишу ову област.

На унутрашњем нивоу, у албанској држави постоји листа за унутрашњу потерницу на којој се налазе 690 лица који су оптужени за разноразне злочине. 

Због потешкоча с којима се албанска полиција суочавала приликом идентификације и проналажења особа на националној и међународној листи потерница, најчешће је захтевана помоћ грађана објављивањем спискова и фотографија тих особа на друштвеним мрежама.

Када је реч о региону Западног Балкана, на ИНТЕРПОЛ листи тражених налази се 11 осумњичених српске националности, осам Црногораца, 22 Хрвата и четворица осумњичених из Северне Македоније.

Рекордери: На Интерполовој листи највише Албанаца, њих 116 у бекству

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »