Рат нарко банди од Мексика прави земљу страве и ужаса: Жртве висиле наглавачке са моста (ФОТО, ВИДЕО)

Лешеви деветоро људи осванули су висећи «наглавачке» са моста, а још седам тела препуних посекотина лежало је на асфалту у Уруапану, граду у западној мексичкој држави Михоакан. Даље низ улицу била су још три тела. Укупно 19 лешева — биланс је крвавог обрачуна супарничких банди, потврдила је полиција која је прва наишла на стравичан призор.

Државни тужилац Адријан Лопез је потврдио да је једно, од укупно девет тела, припадало женској особи. Некима су руке биле везане, једни су били голи до паса, другима су биле спуштене панталоне. Све жртве суровог обрачуна биле су најпре упуцане.

У другом делу Мексика, разуларена гомила је, готово истовремено, претукла и обесила седморо људи. Њихови лешеви нађени су како висе са дрвећа, саопштила је национална Мексичка комисија за људска права. Влада у савезној држави Пуебла, потврдила је да су полицајци и војници послати у тај регион да покушају да зауставе напад, али су их грађани Тепекска и Кохуекана у томе осујетили.

О страховитом «судару» нарко-банди у Уруапану, сведочи и велики банер на коме су исписани иницијали једног од најозлоглашенијих картела у Мексику. Својеврсна порука и доказ чијих је све то руку дело, био је окачен о ограду моста.

— Постоји надметање између локалних ћелија различитих криминалних група — рекао је Адријан Лопез, државни тужилац на конференцији за новинаре. — Банде се надмећу за територијалну контролу над производњом, дистрибуцијом и продајом наркотика.

Банер на мосту носио је иницијале назива «Џалиско нова генерација картел», чији је највећи ривал картел «Вијагра», пише Асошијетед прес. «Буди патриота, убиј Вијагру!», писало је на банеру.

Фотографије које су преплавиле друштвене мреже, показују тај натпис, постављен на тло поред крвавог низа осакаћених тела.

Најкрвавији масакри су се догађали у Мексику у периоду од 2006. до 2012. године, кад су лешеви на улицама, као упозорење ривалском картелу и властима били честа појава.

Од 2006. године, кад је мексичка влада објавила рат нарко-дилерима, Уруапан је био окосница надметања картела између себе и сукоба банди и полиције. Како је расло насиље, тако се у небо винула и стопа смртности.

Прошле године, отворена је рекордна 33.341 истрага о убиствима. Обрачуни између банди знатно подижу стопу укупне смртности у Мексику, па је, само током прва три месеца ове године, она била за 9,6 одсто већа, него у истом периоду лане.

И по 100 УБИСТАВА ДНЕВНО

Стручњаци за безбедност сматрају да оваква врста јавног, театралног приказивања најкрвавијих убистава има двоструки циљ, и да осрамоти ривале али и да се власти пошаље порука са каквим се противником сусреће.

А он јесте спреман на све јер је само у првој половини 2019. у Мексику забележен рекордан број убистава — 17.608. У овој земљи са око 125 милиона становника има периода када се догоди и по 100 убистава дневно.

И. СТАНОЈЕВИЋ

http://www.novosti.rs 

Рат нарко банди од Мексика прави земљу страве и ужаса: Жртве висиле наглавачке са моста (ФОТО, ВИДЕО)

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »