Петоро стручњака „Росатома“ погинуло на полигону у Архангелској области

На војном полигону у Архангелској области у четвртак је погинуло пет радника „Росатома“, а још три је задобило повреде и опекотине различитог степена, саопштила је ова државна корпорација.

Sputnik / Алексей Сухоруков

У саопштењу се прецизира да је дошло до експлозије и пожара током испитивања течности за ракетни мотор. Несрећа се догодила „током радова на инжењерско-техничкој подршци изотопских извора енергије“.

И Министарство одбране и локалне власти саопштиле су да је радијација на нормали. Сазвана је комисија за хитне случајеве на чијем челу је губернатор Игор Орлов.

„Сви повређени су довезени у специјализовану медицинску установу и добијају сву потребну медицинску негу. У име огромног колектива ‘Росатома’, изражавамо најдубље саучешће породицама и пријатељима жртава. Њихове породице ће добити помоћ и подршку“, нагласила је корпорација.

Са друге стране, извор у Министарству рекао је да су у несрећи погинули стручњаци из „Росатома“ и Министарства одбране.

„Стицајем околности, у време пожара, радници ‘Росатома’ проверавани су изотопски извори напајања намењени за систем млазног погона“, рекао је извор агенције.

Инцидент се догодио у војној јединици у административној области Њонокса где се налази централни полигон руске морнарице.

Петоро стручњака „Росатома“ погинуло на полигону у Архангелској области

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »