Откривамо чиме ће бити наоружани ловци Су-57

Завршена су испитивања најновијих ваздушних убојитих средстава на навођење „Гром Е1“ и „Гром Е2“, намењених за наоружавање летелица свих врста, укључујући и ловце Су-57, саопштено је из руске корпорације „Тактично ракетно наоружање“, преноси портал „Взгљад“.

«СУ-57»

Реч је о навођеној крстарећој ракети „Гром Е1“, која у задњем делу поседује ракетни мотор, и навођеној ракети „Гром Е2“, која у репном делу има додатни високо експлозивни део. Ваздухопловно наоружање се може инсталирати на уређаје за лансирање или избацивање на авиону, рекао је представник корпорације.

Он је такође истакао да је оружје могуће разместити и на спољашње подвесне носаче, као и у унутрашње делове за наоружање у авиону, укључујући и ловце Су-57.

Обе ракете служе за уништавање заштићених копнених мета, чије су координате познате.

Карактеристике ракете „Гром Е1“

„Гром Е1“ се може лансирати на удаљености од 10 до 120 километара од циља, на висини од 500 метара до 12 километара, при брзини авиона-носача 140-445 метара у секунди. Просечна брзина лета ракете на надморској висини од 12 километара и брзини авиона од 445 метара у секунди износи 300 метара у секунди. Линеарно преоптерећење достиже четири јединице.

Систем за навођење је комбинован и представља инерцијални навигациони систем са корекцијом путање засноване на сигналима сателитске мреже Џи-пи-ес/ГЛОНАСС. Лансирна тежина ракете „Гром Е1“ износи 594 килограма, њена дужина је 4,2 метра, пречник тела 0,31 метар и распон крила 1,9 метара.

Високо експлозивна бојева глава, масе 315 килограма, налази се у предњој половини тела оружја и опремљена је контактним упаљачем. Мотор тежине 161 килограм такође поседује моторе на чврсто гориво за стартовање и кретање.

Новине на ракети „Гром Е2“

„Гром Е2“ има лансирну тежину од 598 килограма, док су дужина, пречник и распон крила исти као код ракете „Гром Е1“. Верзија Е2 нема мотор, али је због тога повећана маса муниције и достиже 480 килограма. Две високо експлозивне бојеве главе смештене су у предњем и задњем делу тела, имају масу од 315 и 165 килограма. Обе бојеве главе опремљене су контактним упаљачима.

Домет лансирања износи 10-15 километара, домет висине је 0,5-12 хиљада метара, распон брзине од 140 до 445 метара у секунди. Систем навођења је исти као код ракете „Гром Е1“.

Радни век овог оружја се процењује на 12 година.

Спутњик

Откривамо чиме ће бити наоружани ловци Су-57

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »