Харченко најавио нови руски кредит: Вијадукт Чортановци- симбол успеха и напретка (ФОТО+ВИДЕО)

Највеће актуелно железничко градилиште у Европи, изградњу вијадукта «Чортановци», посетио је јуче, заједно са председником Србије Александром Вучићем,амбасадор Руске Федерације Александар Боцан- Харченко, који је рекао да је то један од водећих пројекта руско српске сарадње.  

Александар Боцан-Харченко(фото:Лола Ђорђевић)

Харченко је указао и на европски значај овог грађевинског подухвата.

Наше две земље раде заједно у корист наших интереса али и европских свеобухватних интереса — казао је амбасадор и додао да ће та пруга бити део коридора који повезује јужну са централном и западном Европом.

Обилазак радова на вијадукту „Чортановци“ (фото:Лола Ђорђевић)

Током обиласка радова, представници руске компаније РЖД Интерншнал су председника Србије известили о радовима на новом вијадукту, дугом око три километра, где је до сада  изграђено 56 од укупно предвиђених 59 носећих стубова, као и да ће двоцевни тунел на тој прузи имати најмодернију сигнализацију, у складу са највишим безбедносним стандардима.

Председник Вучић  је током разговора са руским стручњацима рекао  да овај импозантни објекат, на будућој брзој прузи Београд — Будимпешта,  представља симбол свеукупног успеха и напретка Србије.

 Честитам нашим радницима и нашим руским пријатељима. Верујем да ће овај њихов резултат бити подстрек за наставак таквих радова и у другим деловима наше земље, јужно од Београда. Да помогнемо додатно развој и тих мање развијених крајева Србије — изјавио је Вучић након разговора са радницима и руководством градилишта на тој железничкој деоници између Старе Пазове и Новог Сада.

Обилазак радова на вијадукту „Чортановци“ (фото:Лола Ђорђевић)

Он је такође нагласио да руска компанија све своје обавезе испуњава у предвиђеном року.

Веома сам срећан што са нашим руским пријатељима успешно остварујемо овај велики, импресивни пројекат. Руси не касне ни дана, а наши људи су задовољни начином на који «РЖД води тај посао — истакао је председник и нагласио да ће Србија све своје обавезе из тог партнерства испунити потпуно и на време.

Вучић и Харченко у Чортановцима(фото:Лола Ђорђевић)

НОВИ РУСКИ КРЕДИТ

У припреми је још један међувладин уговор о додатном кредиту Србији, који ће ускоро бити реализован. — Очекујемо убрзо потписивање и идемо даље. Један од најважнијих делова наставка сарадње је изградња диспечерског центра у Србији, од изузетног значаја за српске железнице — истакао је амбасадор Боцан-Харченко.

Са председником Вучићем, радове које изводи «РЖД интернешенел» с домаћим подизвођачима обишли су амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко, министарка саобраћаја Зорана Михајловић и председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Радови на изградњи вијадукта и тунела «Чортановци», у истоименом месту на Фрушкој гори, почели су пре тачно две године а рок за њихов завршетак је 52 месеца. Укупна вредност инвестиције износи 337,6 милиона евра.

Вучић позива руског амбасадора да се заједно попну на високу конструкцију вијадукта Чортановци(фото:Лола Ђорђевић)

ВУЧИЋ НА СКЕЛИ

Приликом обиласка радова на вијадукту у Чортановцима председник Александар Вучић је одлучио да се, мимо протокола, попне монтажним степеницама на врх металне скеле високе скоро 20 метара.

Позвао је и руског амбасадора да му се придружи у том подухвату, што је Александар Боцан-Харченко прихватио.

— Једно је сигурно, падобранац нећу бити — рекао је Вучић док је заједно са амбасадором и још неколико особа силазио низ металне степенице.

Радник Љубиша Илић из околине Врања је председнику упутио подршку. — Слободно идите, председниче, то су Црнотравци правили — довикнуо је искусни грађевинац.

Вучић и Харченко се пењу на импресивну конструкцију вијадукта Чортановци(фото:Лола Ђорђевић)

Новости/Њуз ФронтХарченко најавио нови руски кредит: Вијадукт Чортановци- симбол успеха и напретка (ФОТО+ВИДЕО)

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »