Харченко и Вучић о «одлуци БиХ о НАТО»: то је њихова унутрашња ствар

Председник Александар Вучић изјавио је данас да се Србија не меша у унутрашње ствари других држава и да су одлуке Босне и Харцеговине — одлуке органа и политичких странака у тој земљи. Вучић је то рекао на питање новинара да ли, после договора Милорада Додика, Драгана Човића и Бакира Изетбеговића о формирању Савета министара БиХ, та држава «лагано клизи ка НАТО-у».

Вучић и Харченко у Чортановцима(фото:Лола Ђорђевић)

Председник је истакао да може да говори само о Србији, која ће, истиче, остати војно неутрална, и неће ићи ни у НАТО, нити у било који други савез.

«Мислим да је то најбољи пут, а који ће пут изабрати БиХ њихова је ствар. А шта ми, Срби мислимо, то је већ неко друго питање», рекао је Вучић.

Он је истакао да Србија остаје војно неутрална и да зато и брине о својој безбедности и унапређује своју војску, јер жели да буде слободна, да не зависи од било кога и да сама чува своје небо, земљу и реке.

«Довољно је било да погледате параду у Нишу, и ону у Книну, да видите како је за пет — шест година Србија напредовала, драматично», приметио је Вучић.

Александар Боцан-Харченко(фото:Лола Ђорђевић)

На исто питање, руски амбасадор у Србији Александар Боцан-Харченко, који је раније обављао дужност амбасадора у БиХ, рекао је да је то «интересантно питање», али да као амбасадор Русије у Србији не може да коментарише дешавања у другој земљи.

Он је рекао да Русија поштује став Србије о војној неутралности, за који каже да у највећој мери доприноси стабилности, развоју и сарадњи у региону.

Како је приметио, ако је Србија неутрална, има додатне могућности да се усредсреди на економију и реализацију пројеката који доприносе бољитку целе земље.

Харченко и Вучић о «одлуци БиХ о НАТО»: то је њихова унутрашња ствар

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »