Амерички медији: Ко је бољи — руски Су-57 или амерички Ф-22

Стручњак у области одбране и националне безбедности Кајл Мизоками је размотрио могући сукоб америчког ловца пете генерације Ф-22 и руског Су-57, оценивши да је руска летелица смртоносан противник, преноси лист „Известија“.

Илустрација :Блиц

У свом чланку за „Нешенел интерест“ стручњак је америчку летелицу Ф-22 „Раптор“ назвао јаким борцем због своје невидљивости. Уколико избегне непријатељски радар, авион може да изврши напад из заседе, што га чини опасним на малим растојањима, објаснио је он.

Истовремено, руски Су-57 може да открије и уклони претњу чак и са велике удаљености, захваљујући свом јединственом радару, а велика брзина летелице омогућава да изврши брзи напад или да избегне потенцијалну опасност, наводи се у чланку.

„Када се два противничка авиона нађу у истом видном пољу, комбинација маневарских могућности Су-57 и способности инфрацрвене претраге и праћења чини га смртоносним противником“, пише Мизоками.

фото: Агитпро.Су

Стручњак такође истиче да се о новом руском ловцу не зна много, тако да је тешко претпоставити како би се завршила реална борба. Међутим, системи потраге, праћења и маневрисања дају Су-57 предност у односу на америчку летелицу.

„Ако се та два авиона икада сретну, то ће бити веома дуга борба, али се надамо да се то неће десити, тако да можемо само да нагађамо како би се борба одвијала“, закључио је Мизоками.

(sputniknews.com)

Амерички медији: Ко је бољи — руски Су-57 или амерички Ф-22

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »