Вучић не види проблем у давању српског држављанства бившој премијерки Тајланда

Поводом давања пасоша бившој премијерки Тајланда Јинглук Шинаватри, председник Србије Александар Вучић је изјавио да у томе не види проблем и да се залаже за потпуну либерализацију додељивања српских пасоша.

Александар Вучић (фото:Лола Ђорђевић)

„Ја не видим да је то за нас проблем, посебно ако је влада могла да види ма какву економску или неку другу корист за нашу земљу“, казао је Вучић, одговарајући на питања новинара, и додао да пасош није нека светиња.

„Доведите људе у нашу земљу, боље да доводимо људе, много смо их изгубили захваљујући сиромаштву у којем су нас оставили“, рекао је Вучић.

Истакао је да не може да говори о свим конкретним случајевима, али да је начелно за потпуну либерализацију додељивања српских пасоша.

„Пре свега бих волео да то видим на примеру држављана неких других земаља из региона, али и свих других“, казао је Вучић.

Влада Србије је на седници 27. јуна ове године донела решење о пријему у држављанство Републике Србије бивше премијерке Тајланда Јинглук Шинаватре, која је у својој земљи осуђена на пет година затвора због корупције.

Спутњик

Вучић не види проблем у давању српског држављанства бившој премијерки Тајланда

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »