Орлић: СНС је за најбоље стандарде у изборном процесу

Функционер СНС Владимир Орлић  изјавио је да су се у данашњем разговору власти и опозиције на ФПН-у, посвећеном финансирању изборне кампање, чули већ познати ставови и истакао да СНС нема проблем да се држи најбољих и најмодернијих стандарда када је реч о правилном поступању у изборном процесу.

Орлић  је после састанка рекао да СНС нема проблем са ставовима ОДИХР-а, Канцеларије за демократске институције и људска права ОЕБС-а, када је реч о функционерској кампањи, односно одвајању јавне фунцкије од страначких. Такође, немају ништа против ни да се додатно унапреди бирачки списак, иако је, по његовој оцени, тај списак сада, де факто, најпрецизнији икада.

„Имамо намеру да позовемо делегацију ОЕБС-а да се увере какво је стање и, ако треба нешто да се поправи, то су ствари које за СНС никада нису биле спорне. Наш је интерес да имамо најбоље стандарде у изборном процесу“, рекао је Орлић.

На питање о промени чланова РЕМ-а, РИК-а и Агенције за борбу против корупције, што су захтеви опозиције, Орлић је рекао да су то независни органи, да је закон јасан и да они не треба зависе од политике, наводећи да је супротно европским стандардима, ако странке постављају чланове тих тела. Не треба, каже, мењати закон како би он био лошији. Орлић је приметио и да су представници опозције на скупу говорили 20 секунди, а пред новинарима 20 минута.

 

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »