Милановић: ХДЗ је картел

Кaндидат за председника Хрватске Зоран Милановић сматра да Хрватска већ 30 година «стење под јармом ХДЗ-а».

У новој објави на Фејсбуку Милановић је појаснио за шта ће се залагати као будући председник, али је критиковао и владајући ХДЗ, пише портал Индекс.

«Као предсједник државе водит ћу се првенствено Уставом и законом, залагањем за правду, поштење и једнакост. Хрватска је земља у којој нема једнакости, једнаких шанси за успјех. То видимо сваки дан и зато људи одлазе. Одлазе зато што виде — и кад уложе велики труд и кад играју по правилима — да је успјех све даље и даље. Нажалост, то је посљедица Хрватске која већ 30 година стење под јармом ХДЗ-а. ХДЗ је картел, ако си уз њих успјет ћеш, ако ниси, немаш шансе», написао је Милановић, иначе члан СДП-а.

Милановић је био председник Владе Хрватске од 2011. до 2016. године.

Председнички избори у Хрватској одржавају се крајем ове или почетком идуће године. Актуелна председница Колинда Грабар Китаровић (ХДЗ) није се још званично кандидовала, али је на недавној прослави «Олује» у Книну индиректно потврдила да хоће.

«Овде сам данас као председница и идућих пет година ћу се виђати овде с вама као председница», рекла је Грабар Китаровићева новинарима у Книну.

За изборе се кандидовао и певач Мирослав Шкоро, који у трку улази као независни кандидат, и економиста са Принстона Дејан Ковач.

INDEX.HR

Милановић: ХДЗ је картел

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »