Еди Рама: Упозоравам ЕУ да ће бити врло штетно уколико Северна Македонија почне преговоре о приступању пре Албаније

Албански премијер Еди Рама упозорио је државе чланице Европске уније да ће бити штетно за цео регион ако Северна Македонија почне преговоре о приступању пре Албаније, преноси албанска телевизија Топ ченл.

Еди Рама
Фото: Танјуг/АП
«Било би веома штетно за регион а истовремено неправедно. Македонија је постигла напредак и заслужује похвале, али питање је да ли нам је потребан конфликт да би се проценило оно што ми радимо» — рекао је Рама у интервјуу за «Јуроњуз».

У интервјуу је шеф албанске владе говорио и о улози Европског савета у интеграцији Западног Балкана у ЕУ, наглашавајући да Савет не узима превише у виду оно што чине власти држава као што је Албанија, већ се управља ситуацијом и динамиком унутрашње политике у земљама чланицама ЕУ.

«Морамо да се суочимо с тим да се одлучивање у Савету не заснива на ономе што ми радимо, на ономе што раде државе попут нас, већ на унутрашњој ситуацији или унутрашњој политичкој динамици у државама чланицама Уније» — рекао је Рама.

Како је истакао, «за нас Европа није само обичан бирократски процес, група развијених земаља чији део сањамо да постанемо, већ ЕУ за нас представља оно што је представљала за оне које су је креирали као пројекат мира и сарадње»“, закључио је Рама.

Еди Рама: Упозоравам ЕУ да ће бити врло штетно уколико Северна Македонија почне преговоре о приступању пре Албаније

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »