Вулин одговорио хрватском генералу: Срби у Хрватску нису дошли тенком, ту су били вековима

Срби које је Хрватска протерала и побила нису дошли ни у чему па ни у тенку јер су вековима живели у Хрватској, поручио је данас министар одбране Александар Вулин коментаришући изјаву изјаву бившег генерала хрватске војске Жељка Гласновића «да је Београд деведесетих покушао окупацију Хрватске» и српком министру поручио «кренули сте тенком, вратили се кући лименком.

Александар Вулин (фото : Лола Ђорђевић)

«Усташе ни у Другом светском рату ни у грађанском рату деведесетих нису признавале да у Хрватској живе Срби, зато су трабуњале о српској агресији док су клале децу у Јасеновцу или убијале децу у избегличким колонама за време Олује», рекао је Вулин.

Вулин каже да не зна шта је Гласновића испровоцирало да се јави када је рекао да Србија неће напасти Хрватску и да не желимо ни један педаљ хрватске земље.

«Али знам да Срби које је Хрватска протерала и побила нису дошли ни у чему па ни у тенку јер су вековима живели у Хрватској. Истина многи су отишли из Хрватске у лименим ковчезима а највећи број таквих су били жене и деца, омиљене усташке жртве. Најгоре усташе су бивши Срби, биће да Жељко понешто зна о томе», каже Вулин, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Вулин одговорио хрватском генералу: Срби у Хрватску нису дошли тенком, ту су били вековима

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »