Присталице бившег председника Киргизије се наоружавају, појачане снаге полиције (видео)

Током неуспешне операције специјалаца за хапшење бившег председника Киргизије Алмазбека Атамбајева, његове присталице су заплениле 40 јединица оружја, саопштено је Спутњику у прес-служби Државног комитета за националну безбедност Киргизије.

Немири у Киргизији, полиција покушала да ухапси бившег председника.

Немири у Киргизији, полиција је покушала да ухапси бившег председника те земље. „Не пуцајте у свој народ“ упозорио је некадашњи председник Атамбајев након упада полиције у његову резиденцију! опширније на https://sptnkne.ws/8TYe

Опубликовано Sputnik Србијa Четверг, 8 августа 2019 г.

„На месту где се изводи специјална операција изгубљено је или заплењено 40 јединица лаког наоружања, 15 пиштоља и више од 2.000 метака“, навео је саговорник Спутњика.

Ка резиденцији председника се крећу три камаза, пет аутобуса и два минибуса са полицајцима.

в Кой Таш едет спец техника

Опубликовано Адель Карып Четверг, 8 августа 2019 г.

Синоћ су специјалне службе Киргизије извеле операцију за хапшење Атамбајева у његовој резиденцији у селу Кој Таш, 20 километара од Бишкека. Они су против присталица бившег лидера употребили специјална средства, а затим отворили ватру.

Нису успели да ухапсе бившег председника. Према последњим подацима, 52 особе су повређене, док је један специјалац погинуо. Шест специјалаца је заробљено.

Бивши председник државе се оптужује за корупцију у случају модернизације термоелектране „Бишкек“, као и у бројне друге незаконите радње. Ако суд прогласи Атамбајева кривим, прети му доживотни затвор. Сам Атамбајев је оптужбе назвао апсурдним и рекао да је чист пред народом и спреман да одговора за све своје поступке на дужности председника. Атамбајев је на челу земље био од 2011. до 2017. године.

Спутник

Присталице бившег председника Киргизије се наоружавају, појачане снаге полиције (видео)

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »