Почела изградња станова за припаднике система безбедности у Новом Саду

У новосадском насељу Југовићево јуче је почела изградња 542 стана за припаднике система безбедности. Камен темељац за изградњу станова положили су представници републике и покрајине – председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, министар одбране Александар Вулин, потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, председник Покрајинске Владе Игор Мировић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

фото :МО
фото :МО

Догађају су присуствовали и припадници служби безбедности који су конкурисали за добијање станова, међу њима и припадници Војске Србије.

Према речима потпоручника Кристине Јовановић из Прве бригаде копнене војске, која је заинтересована за куповину стана, изградња станова за припаднике система безбедности је један од најповољнијих начина да се реши стамбено питање, поготово на изузетној локацији где ће бити изграђена школа, обданиште и спортски центар и захвалила је државном и војном руководству што су омогућили припадницима Војске Србије да на доста повољнији начин реше стамбено питање.
Један од заинтересованих припадника Војске Србије је и мајор Бојан Тодоровић из Прве бригаде копнене војске.

Већ 11 година сам на служби у гарнизону Нови Сад. Сматрам да је пројекат изградње станова за припаднике система безбедности веома добро решење и да ћемо и моје колеге и ја после много година подстанарског стажа решити кров над главом и обезбедити дом својој породици, истакао је мајор Тодоровић.

Изградња станова у Новом Саду део је пројекта који је од националног значаја. У оквиру прве фазе пројекта станови ће, осим Новог Сада, бити изграђени и у Врању, Нишу, Крагујевцу, Краљеву и Сремској Митровици.

Почела изградња станова за припаднике система безбедности у Новом Саду

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »