Ненад Чанак: Предлог Милана Стаматовића да се Косово уступи Русији чин велеиздаје

Председник ЛСВ Ненад Чанак оценио је да би био чин велеиздаје предлог председника општине Чајетина Милана Стаматовића да се Косово уступи Русији.

«Он је предложио да Србија међудржавним уговором уступи Русији део своје, уставно дефинисане, територије, аутономне покрајине Косово и Метохија. Вероватно је Стаматовићу узор био међудржавни уговор између две државе којим је Србија 2008. фактички поклонила Русији своју Нафтну индустрију», наводи се у писаној изјави Ненада Чанка.

Чанак је казао да подсећа Милана Стаматовића, као и државне органе, да је уступање дела суверене територије Србије забрањено Уставом и представља кривично дело и истакао да очекује од државног тужиоца да реагује и формира «предмет Стаматовић».

«Узроци косовских пораза Србије се налазе управо у националистичкој логици, митоманији и причама о небеској држави, док хиљаде младих и образованих људи напушта реалну, земаљску Србију. Због тога су резултати националистичке и антиевропске политике трагични и погубни највише по земљу која нема снаге да их победи и маргинализује», рекао је он.

Ненад Чанак: Предлог Милана Стаматовића да се Косово уступи Русији чин велеиздаје

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »