Мистерија 18 претучених миграна: Хрватски МУП демантовао да је употребио силу над мигрантима

Хрватски МУП саопштио је да је на подручју Бухача у илегалном преласку границе, у одвојеним групама, затечено 18 миграната и да су они без употребе силе у томе спречени.

МУП се огласио након што је Клиx.ба објавио да су припадници Границне полиције Хрватске незаконито упали на територији Босне и Херцеговине како би пребацили 18 повређених миграната у БиХ.

У саопштењу хрватског МУП-а наводи се да, према до сада познатим информацијама, полицијски службеници «приликом одвраћања» нису употребили силу према особама затеченим у покушају незаконитог преласка државне границе, као и да на тим особама нису биле видљиве повреде, нити је неко од њих затражио помоћ лекара.

Наводи се и да ни гранична полиција БиХ није пријавила наводне повреде.

Хрватски МУП додаје да ће «као и у свим случајевима оваквих навода о поступању полиције… детаљно испитати истинитост навода о повредама особа, као и истинитост навода о употреби средстава присиле», преноси Хина.

Позивајући се на болничке и полицијске изворе медији у БиХ су претходно јавили да је 18 илегалних миграната повређено под још неразјашњеним околностима у околини Велике Кладуше и да је Тужилаштво БиХ покренуо истрагу.

Портпаролка Граничне полиције БиХ Санела Дујковић потврдила је да су гранични полицајци пронашли групу од 18 повређених миграната. Казала је да су откривени на граничном подручју између БиХ и Хрватске, али није могла да прецизира шта се тачно догодило.

Портпарол МУП-а Унско-санске жупаније Але Шиљдедић рекао је да њихови полицајци у овом случају нису интервенирали, али да су обавештени да је у Дому здравља у Великој Кладуши лекарску помоћ затражила већа група миграната.

Из великокладушког Дома здравља потврдили су да су примили шест миграната с тежим повредама, док је преосталих 12 задобило лакше телесне повреде.

Фото :Амнести интерншнал

 

Мистерија 18 претучених миграна: Хрватски МУП демантовао да је употребио силу над мигрантима

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »