Ердоган: Не признајемо укључивање Крима у састав Русије — наставићемо да подржавамо независност Украјине и штитићемо права кримских Татара

Турска не признаје укључивање Крима у састав Русије и наставиће да штити права кримских Татара, изјавио је турски председник Реџеп Тајип Ердоган на заједничкој конференцији за новинаре са својим украјинским колегом Владимиром Зеленским, који је у званичној посети Анкари.

„Данас сам још једном потврдио да ће Турска увек подржавати независност Украјине. Анексију Крима Турска није признала и не признаје. Кримски Татари су важан елемент везе међу нашим земљама. Наставићемо да посматрамо као свој приоритет заштиту права кримских Татара и очување њиховог националног идентитета“, рекао је Ердоган.

Према његовим речима — Турска се нада да ће сукоб на истоку Украјине убрзо бити окончан.

„Подржавамо Мински процес и мисију ОЕБС-а, у којој има и турских дипломата. Јуче смо сазнали да су на истоку Украјине погинула четири војника. Саосећам са украјинским председником и са његовим народом“, додао је турски председник након састанка са Зеленским.

Ердоган: Не признајемо укључивање Крима у састав Русије — наставићемо да подржавамо независност Украјине и штитићемо права кримских Татара

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »