До сада су оптуживали Русију, а сада Србију: Бајденов саветник оптужио Дачића да се меша у изборе у САД

Мајкл Карпентер, бивши саветник некадашњег америчког потпредседника Џозефа Бајдена, иначе актуелног кандидата Демократске странке за председничку номинацију, оценио је да је најава шефа српске дипломатије Ивица Дачић да ће организовати српску дијаспору у САД како би на изборима подржала Доналда Трампа знак да жели да се меша у америчку унутрашњу политику.

Michael Carpenter

«Српски министар спољних послова планира да се меша у америчку унутрашњу политику тако што ће окупити српске Американце да подрже Трампа 2020.», навео је Карпентер на свом Твитер налогу и поделио Дачићеву изјаву.

Карпентер је додао и да лично мисли да Дачић чини велику грешку, а кад је реч о америчкој подршци европском путу Србије, она, по речима Карпентера, треба да остане резултат договора две највеће партије у САД.

Дачић је јуче за «Српски телеграф» изјавио да ће организовати Србе који живе у САД да на председничким изборима у тој земљи формализују подршку Трампу.

«Ако то урадимо паметно, ако објединимо те гласове, којих није мало, створићемо бољу позицију у новој администрацији», навео је Дачић и истакао да у Америци живи 650.000 Срба.

До сада су оптуживали Русију, а сада Србију: Бајденов саветник оптужио Дачића да се меша у изборе у САД

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »