Пленковић о поздраву «За дом спремни»: Требало је да реагује полиција

Хрватски премијер Андреј Пленковић сматра да је на устaшки поздрав «За дом спремни», који се упркос забрани и ове године чуо на више манифестација у оквиру обележавања Дана победе у Хрватској, требало да реагује полиција, а потом суд.

Андреј Пленковић (архивска фотографија)

«На то све треба да реагује полиција, а касније о томе треба да одлучују судови. Оно што, колико ја схватам, полиција стално понавља је да бројне активности које они покрену на крају не заврше онако како су мислили», рекао је Андреј Пленковић.

То је више, како каже Пленковић, ствар праксе. Полиција је, према његовим речима, требало да реагује ако сматра да је дошло до прекршаја.

Премијер Хрватске је коментарисао и изјаву министра правосуђа Дражена Бошковића, за којег је прихватљиво узвикивање усташког поклича «За дом спремни» када је реч о припадницима ХОС-а, на чијем грбу се налази утиснут тај поздрав.

«Добро, гледајте, у оним препорукама које је Веће за суочавање с прошлошћу рекло стоји да је дозвољено уважити симболе јединица које су учествовале у одбрани Хрватске за време ‘домовинског рата’», прокоментарисао је Пленковић.

INDEX.HR

Пленковић о поздраву «За дом спремни»: Требало је да реагује полиција

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »